Δράσεις


  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

Το ?παγκάκι? είναι μια ταινία μικρού μήκους με αντιρατσιστικό περιεχόμενο στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου μας , Τσαρχογιάννης Γιώργος, Γεωργαλάς Κωνσταντίνος, Σέκ Αμπουλαγί , Ντιαλό Αμπντουλαφατάχ και Αχμέντ Ναντίμ. Με αυτή την ταινία το σχολείο μας πήρε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας με θέμα » Σέβομαι τη διαφορετικότητα-Γίνομαι ενεργός πολίτης » που υλοποιήθηκε από  το Βρετανικό Συμβούλιο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής  Εκεχειρίας με την υποστήριξη του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας.

Υπεύθυνοι καθηγητές για αυτή τη δράση ήταν οι καθηγητές  Φώτος Γεώργιος, Χατζηπλή Αναστασία, Παπαλιάκου Ιωάννα, Βασιλάκου Μαρία και Γρηγορίου Αλεξία.

Η συμμετοχή μας πήρε το 3ο βραβείο  και η απονομή έγινε στο Μουσείο Μπενάκη . Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υπουργός παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

δείτε την ταινία κάνοντας κλίκ ? εδώ 

φωτογραφίες από την εκδήλωση 16-12-2013  

Ευχαριστούμε την εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ και τους δημοσιογράφους Φώτη Σπανό και Δημήτρη Ράλλη για τα άρθρα που μας αφιέρωσαν.


  • ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΌ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ 12 Ιανουαρίου έως 9 Φεβρουαρίου 2013»

Θέμα : Διαφοροποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο πολυπολιτισμικό σχολείο,  παιδαγωγικοί πόροι και παιδαγωγικές πρακτικές

Δράση: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας

Υποδράση: Εξ αποστάσεως Επιμόρφωση, Επιστ. υπεύθυνη: Ζωή Παπαναούμ

Επιμορφωτής σεμιναρίου : Κυριάκος Μπονίδης Επίκουρος Καθηγητής Σχολικής Παιδαγωγικής και Παιδαγωγικής της ειρήνης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Συμμετείχαν οι καθηγητές του σχολείου Ζαχαρός Απόστολος, Μπατζάκας Δημήτριος, Φώτος Γεώργιος, Φασουράκης Δημήτριος, Χατζηγιάννη Μαρία, Βασιλάκου Μαρία, Μαγκλάρα Ειρήνη.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκε εργασία με θέμα

ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ :ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

      το περιεχόμενο της εργασίας εδώ ?   εργασία Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου–

δραματοποίηση της απόδοσης χρησμού βασιζόμενη σε αναπαράσταση σε κύλικα.

Η παρουσίαση της εργασίας στο σεμινάριο έγινε με τη χρήση του λογισμικού PREZI που επιμελήθηκαν οι καθηγητές Φώτος Γεώργιος και Απόστολος Ζαχαρός

η παρουσίαση εδώ ?   manteia

(Οδηγία για το άνοιγμα του αρχείου manteia.  Αφού κατεβάσετε το αρχείο κάνετε διπλό κλίκ πάνω στο εικονίδιο ,διπλό κλίκ στο φάκελο presentation και στους φακέλους που θα εμφανιστούν διπλό κλικ στο στοιχείο PREZI.exe)

  • ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Δράση : Επιμόρωση εκπαιδευτικών και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας

Υποδράση: Ενδοσχολική επιμόρφωση, Επιστ.υπεύθυνη : Μαρία Λιακοπούλου

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2013 και Τετάρτη 8 & Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2013 επιμόρφωση με θέμα Μαθητική διαρροή: αίτια και αντιμετώπισή της μέσω καινοτόμων διδακτικών πρακτικών,  από την Επίκουρη Καθηγήτρια Σταυρούλα Καλδή.

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ 

θέμα:    Ενδοσχολική βία

Οι καθηγητές του σχολείου σε συνεργασία με τους μαθητές δημιούργησαν ταινία σχετική με την ενδοσχολική βία και τις συνέπειές της. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών και η παρουσίαση τρόπων αντιμετώπισης του φαινομένου.

Δείτε την ταινία κάνοντας κλικ ?   ΕΝΔΟΣΧΟΛΚΗ ΒΙΑ  (πρέπει να περιμένετε λίγο για να φορτώσει το βίντεο)

  • ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

2010 : Χριστουγεννιάτικη γιορτή όπου μοιράστηκαν δώρα σε μαθητές του σχολείου μας.

  •  ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2011

Για ακόμη μια χρονιά ο σύλλογος καθηγητών συγκέντρωσε και μοίρασε στους μαθητές δώρα.